0 506 976 47 94
tren
Sosyal Medya Hesaplarımız

Statik

Anasayfa » Statik

Statik Hesap

Toplu konutlarda, alış veriş merkezlerinde ve tünel kalıp yapıları gibi yapılarda mutlaka uygulanması gereken statik hesap, binanın oturacağı zeminin taşıyabileceği maksimum yük miktarının hesaplandığı teknik bir kavramdır.

Statik Hesap Neden Yapılır?

Yapı işlerinde statik hesaplamanın yapılma nedeni; yapısal bir sistemin mevcut yüklerini veya herhangi bir etki sonrasında oluşabilen kesit etkilerini bulmaktır.

Statik hesaplama yapılırken teknik olarak yapı şeklindeki değişmelerin zamana bağlı olmadığı varsayılır ve bu eksende sabit bir sonuca ulaşılır. Söz konusu hesaplamanın yapıldığı alanlar ise;

  • Betonarme projeler
  • Çelik binalar
  • Güçlendirme binaları ve
  • Alt yapı projeleridir.

Statik Hesap Kimler Tarafından Yapılmalıdır?

Statik hesap inşaat mühendisleri tarafından yapılmaktadır. Zemin özelliği konusunda gerekli alt yapı ve bilgi birikimine sahip olan inşaat mühendisleri doğru hesaplamalara ulaşabilirler. Ve eğer doğru hesaplamalar yapılamazsa hatalı bir yapı ortaya çıkar ve bina ağırlıkları taşıyamayacağı için yıkım riski ile karşı karşıya kalır.

Bu noktada Eskişehir’de uzun yılardır hizmet veren ve birçok önemli projeye imzasını atmış Fatih Tozlutepe ve uzman kadrosu ile statik hesaplamalarınızı güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Statik hesap özellikle aşağıdaki yapılar için mutlaka yapılmalıdır:

  • Toplu konutlar ve oteller
  • Alışveriş merkezler
  • Tünel kalıp yapıları
  • Fabrika, hangar ve depo binaları
  • Yönetim binaları
  • Trafo binaları
  • Endüstriyel yapılar

Statik hesaplama yapılması gereken tüm bina ve yapılar için doğru ve etkili statik analizler yaparak proje, ve dizayn hizmetleri veren ekibimiz aynı zamanda ekonomik, güvenilir ve zamanında teslim hizmetler sunmaktadır.

 

Statik Proje

Sttaik proje, bir yapı üzerinde bulunan bütün yapı elemanlarının hesaplanması sürecidir. Mimari projeye uygun bir şekilde ve yapı büyüklüğüne göre hazırlanan statik proje bir yapının projelendirilmesindeki en önemli aşamalardan birisidir. Statik hesaplaması yapılmış olan bir binada tekil yüklerin ve hareketli yüklerin etkisi ortaya çıkartılmış olmaktadır. Statik proje bitmeden asıl projeye başlanamaz. Çünkü öncelikle binanın bahsi geçen yüklere olan dayanıklılığı belirlenmelidir. Statik hesaplaması yapılmayan ya da yanlış yapılan binaların çökmeye maruz kalma riskleri oldukça yüksektir.

Hareketli yükler, kren kuvvetleri ve kren fren yükleri gibi yüklerin binaya olası etkilerinin hesaplanmış olduğu statik hesaplamada ayrıca deprem yükleri de belirlenebilmektedir. Kısacası, oldukça yaşamsal bir öneme sahip olan doğru bir statik hesaplama, olası can kayıplarının önüne geçebilmenin en önemli kriterlerinden birisini oluşturmaktadır. Bundan dolayı mutlaka bu alanda deneyimli ve uzman inşaat mühendisleri tarafından hesaplamaların yapılması gerekmektedir. Aksi takdirde ciddi anlamda ölümcül sorunların ortaya çıkabilme ihtimali asla göz önünden kaçırılmaması gereken bir zorunluluktur.

Siz de projelerinize başlamadan önce statik hesaplama ve statik proje işlemleriniz için Eskişehir’de yer alan Fatih Tozlutepe ve deneyimli kadrosu ile iletişime geçebilirsiniz.  

Call Now ButtonHemen Arayın